Wie ben ik?

Ik ben Barbara Reijs; moeder, pedagoog, docent Pedagogiek en draagdoekconsulent (in Arnhem en omstreken).

Draag CV (opleidingen, cursussen en bijscholingen)

  • In maart 2017 heb ik de opleiding Draagconsulent 1 afgerond bij het Instituut voor hechting, dat mij de basis heeft gegeven om ouders professioneel te begeleiden bij het ergonomisch dragen in een draagdoek of draagsysteem. 
  • In november 2017 heb ik de verdiepingscursus Knoopwijzen voor zwangeren volgens de FTZB gevolgd, om ook zwangeren te kunnen begeleiden bij het ondersteunden van hun zwangere lichaam met een geweven doek.
  • In mei 2018 heb ik me verder verdiept in de verschillende Soft Structure Carriers (draagzakken) bij de bijscholing SSC van Die TrageSchule Nederland zodat ik nog beter tips kan geven bij het afstellen van je eigen draagzak of tijdens een pasconsult.
  • Bij zorgdragen opleidingen volgde ik in maart 2019 de cursus ‘dragen van prematuur geboren kinderen’.
  • In april 2019 volgde ik de bijscholing ‘vaders in het consult’ door professional Gunter Nowak-Wohralik.
  • In november 2019 heb ik de bijscholingsdag bijgewoond over marketing en fancy finishes georganiseerd door de vereniging van draagdoekconsulenten.

Als draagconsulent ben ik aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten (dit is de beroepsvereniging). Hier hecht ik veel waarde aan, omdat ik het belangrijk vind om up to date te blijven middels scholingen en regelmatig contact te hebben met collega’s.