Wie ben ik?

Ik ben Barbara Reijs; moeder, pedagoog, docent Pedagogiek en draagdoekconsulent (in Arnhem en omstreken).

Tijdens mijn reis door Uganda ben ik gefascineerd geraakt door het dragen, wat daar zo vanzelfsprekend is. Het viel me daar als pedagoog op, dat er weinig ‘onrustige’ baby’s waren, dat moeders erg goed ingespeeld zijn op signalen van hun kind (honger, onrust, krampjes e.d.) en dat baby’s eigenlijk altijd dichtbij een verzorger zijn. 

Eenmaal thuis besloot ik dat ik meer wilde gaan doen ‘met dat dragen’ en besloot ik de cursus tot draagconsulent 1 te volgen bij het Instituut voor Hechting.

Nu ik zelf moeder ben, ervaar ik nog regelmatig de voordelen van het dragen (ook nu mijn zoontje al 2 is) en heb ik er heel veel plezier en soms dankbaar (praktisch) gebruik van gemaakt toen hij nog baby was.

Naast mijn werk als docente Pedagogiek haal ik veel plezier uit het geven van draagconsulten bij (aanstaande) ouders die graag hun kindje ergonomisch willen gaan dragen. 

Ik ben als draagconsulent aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten (dit is de beroepsvereniging). Hier hecht ik veel waarde aan, omdat ik het belangrijk vind om up to date te blijven middels scholingen en regelmatig contact te hebben met collega’s. Op deze manier kan ik jullie zo goed mogelijk van dienst zijn.